Skip to main content

Kollégiumok

8 kollégium
4141 férőhely
2 km-en belül

Gyere, és légy tagja a BME kollégiumi közösségeinek! Jól tudjuk, a kollégiumi élet meghatározó része az egyetemi éveknek, hiszen életedben valószínűleg először van lehetőséged a családtól távol, önállóan létezni. Ennek egy nagyszerű terepe a kollégium, ahol barátokat, támogató közösségeket is találhatsz, arról nem is beszélve, hogy a szaktársaiddal egy helyen lakva a tanulmányaidban is rengeteg segítséget kaphatsz! 

 

A BME 8 kollégiumában összesen 4141 hallgató számára tud diákbarát áron lakhatást biztosítani. És tudod mi a legjobb? A kollégiumok egytől egyik sétatávolságra helyezkednek el az egyetemtől, így nem kell heti szinten órákat zötykölődnöd a 4-es 6-oson, sőt a tömegközlekedést árát is megspórolhatod, ha épp arra van igényed.

Bővebben a BME kollégiumairól
kollegiumok-view
Martos
Martos Flóra Kollégium

A Martos Kollégium a BME Vegyész- és Biomérnöki Karos hallgatók kollégiuma,az Egyetem St épületével szemben. Több öntevékeny körnek is helyet biztosít, mint például: Ars Presso, Martos Stúdió, Martos Sakk kör, Martos Kerékpár kör, VBK Pingpong Kör, VBK Jóga Kör.

Bercsényi
Bercsényi 28-30. Kollégium

Az intézmény hagyományosan az Építészmérnöki Kar kollégiuma, otthont adva a Kar szinte összes öntevékeny körének, akik a hét minden napján valamilyen programmal igyekeznek színesebbé tenni a hétköznapokat.

Schönherz
Schönherz Kollégium

A Schönherz Kollégium egy fogalom. A 4-es metró legközelebbi megállója például egy perc utazásra van Újbuda-központ felé. A boltok, bevásárlóközpontok szinte a szomszédban vannak, és ahhoz sem kell 5-10 percnél többet sétálni, hogy elérd az egyetem épületeit.

Baross
Baross Gábor Kollégium

A Közlekedésmérnöki Kar kollégistáinak nagy része itt lakik. Az Egyetemhez közel, Budán található ez a nagy múlttal rendelkező épület.