Skip to main content

Tanulástámogatás

Sokan tartanak attól, hogy a Műegyetemre járva esetleg olyan kihívásokkal találkozhatnak tanulmányai során, amiket egyedül nem biztos, hogy teljesíteni tudnak. A jó hírünk viszont az, hogy sosem vagy egyedül! A barátaid és szaktársaidon kívül, akikkel segíteni tudjátok egymást az évek során, a Karok sok esetben szerveznek tanköröket, tanulócsoportokat, ahol együtt készülhettek a nehezebb vizsgákra, így minden esélyed megvan arra, hogy sikeresen teljesíts! 


Az egyetemi élet azonban nemcsak a tananyag elsajátítását és a vizsgák teljesítését jelenti, hanem az első lépéseket is az önálló élet és egy sikeres karrier felé. Mindannyiunk életében előfordulhat, hogy olyan nehézségekkel találjuk szemben magunkat ezen az úton, amelyekkel nem sikerül megküzdenünk: korábbi megoldási módjaink már nem működnek, az újakat pedig még nem találtuk meg. A BME hallgatójaként lehetőséged van ingyenes pszichológiai tanácsadást is igénybe venni, ahol képzett szakemberek és kortárs segítők segíthetnek rendezni a gondolataidat. 

 

A speciális igényű hallgatók számára elérhető az esélyegyenlőségi tanácsadás is. Az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokon keresztül arra törekszünk, hogy minden, itt tanuló hallgató számára egyenlő esélyeket biztosítsunk annak érdekében, hogy tanulmányaikat képességeik és szorgalmuk szerint végezhessék, és hogy speciális igényeik ne jelentsenek hátrányt számukra egyetemi teljesítményükben és beilleszkedésükben.