Skip to main content

Találd fel velünk a jövőt!

Találd fel a jövőt!
Találd fel a jövőt!
Tudtad? A BME egyedüli magyar egyetemként tagja a nemzetközi EELISA szövetségnek, melynek célja az egységesen elfogadott, európai mérnökdiploma elérése. Így Műegyetemen tanuló mérnökként lehetőséged lehet akár 9 európai egyetem képzéseihez is hozzáférni! Tovább az EELISA honlapjára!

A BME hallgatójaként lehetőséget kaphatsz arra, hogy a leginnovatívabb és jövőbe mutató kutatások folyamataiba is beleláthass. A műegyetemi oktatásnak ugyanis fontos célja, hogy a hallgatók gyakorlati tudást is szerezzenek, amihez a közel 30 ezer négyzetméteres (6 futballpályának megfelelő) laboratóriumi háttér biztosítja a megfelelő helyszínt.

És ez még nem minden! Az országban ugyanis egyedül itt van lehetőséged arra, hogy egyetemi tanulmányaid során akár egy atomreaktor vagy egy 3D betonnyomtató működésével is megismerkedhess. 

A BME az oktatói tevékenysége mellett nagy hangsúlyt fektet a tudományos és ipari együttműködésekben végzett kutatás-fejlesztési és innovációs munkára is. Így többek közt olyan modern, a jövőbemutató kutatási területeken is kipróbálhatod magad, mint a mesterséges intelligencia, önvezető járművek vagy a kvantuminformatika.