Skip to main content

Sport

BME-s hallgatóként tanulmányaid során jó eséllyel két félévben testnevelés órán is részt kell majd venned. A jó hírünk az, hogy erre az egyetem Testnevelési Központja rengeteg lehetőséget kínál, összesen 25 sportágból válogathatsz és találhatod meg a legjobban hozzád illőt! 

Még intenzívebben sportolnál? A BME Sportközpont a campus szívében több mint 4000 m2-en vár jól felszerelt edzőtermével és csoportos óráival. Mindezt a műegyetemistáknak igazán kedvezményes, diákbarát áron! Ezen felül a közelben található BME Sporttelep is, ahol a hallgatók rendelkezésére áll 4 db műfüves focipályával, atlétikai pályájával, 3 db téliesíthető teniszpályájával és strandsport arénájával együtt. 

Versenyszinten gondolkodsz? Szintén jó helyen vagy! A Műegyetem sportösztöndíjakkal is elismeri és támogatja a kiemelkedő teljesítményeket! Nem is gondolnád, hogy milyen komoly hagyományaink vannak a fizikai teljesítmények terén is! Nálunk tanult Magyarország legelső olimpiai bajnoka, hallgatóink pedig rendszeresen kimagasló eredményeket érnek el nemzetközi megmérettetéseken! 

3 helyszín
4000 m²-es Sportközpont
25 sportág
31 edző