Skip to main content

Tehetséggondozás

https://www.youtube.com/watch?v=p8U0PP9CCZs&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=p8U0PP9CCZs&t=2s

Azokat a hallgatókat, akik a kötelezően elsajátítandó anyagokon túl mélyebben is érdeklődnek valamilyen kutatási téma iránt, oktatóik a kezdetektől mentorálják, segítik őket, hogy minél hamarabb bekapcsolódhassanak a tudományos diákköri tevékenységekbe, szakmai és tanulmányi versenyekbe. Ezen felül a BME-n 13 szakkollégium és több versenycsapat is működik, mely lehetőséget biztosít a hallgatónak a közösségben való fejlődésre és a tanultak gyakorlatba való átültetésére. 

Műegyetemi Szakkollégiumok Közössége (bme.hu) 

Az első tudományos kihívás, amivel a hallgatók általában találkoznak tanulmányaik során, az egyetemi Tudományos Diákköri Konferencia, melyet több száz hallgató részvételével rendez meg az Egyetem minden évben. Emellett az egyik legnépszerűbb ösztöndíjlehetőség az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP), ami rengetek műegyetemi hallgatót segített már keresztül a kezdeti időszaktól, a doktori tanulmányokon át egészen a kutatói kiválóságig.

Ha érdekel, hogyan nézhet ki egy ilyen pillérekre épülő karrier út a valóságban, vagy hogyan lehetséges eljutni az iskolapadból egyenesen a Forma1 tervezőcsapatába, olvasd el Regős Krisztina és Kling Sándor történetét!

A gömböc elmélete kutatásra inspirálja a fiatal generációt 

Világklasszisok társaságában: a Formula Studentből a Formula 1-be