Skip to main content
képzések szakkereső Hegesztettszerkezet-tervező szakmérnök

Hegesztettszerkezet-tervező szakmérnök

Hegesztett szerkezet tervezés
Konstruálás
Hegesztéstechnológia
Méretezés
Optimalizálás
Komplexitás
Képzési szint
Szakirányú továbbképzés
Képzés munkarendje
levelező
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
3 félév
Képzés indulása
Szeptember
Finanszírozási forma
Önköltséges
Önköltség összege
500,000 Ft/félév
Továbbtanulás lehetősége
MSc
PhD

Komplex tudás a hegesztett fémszerkezetek gyártástechnológiai, méretezési és konstruálási területein.


Miért ezt a szakot válaszd?

Ha ezt a szakirányú továbbképzési szakot választod, komoly műszaki ismeretekre tehetsz szert a statikusan, illetve ciklikusan/dinamikusan terhelt hegesztett szerkezetek témakörében.
A képzés főként a szerkezettervezésben és szerkezetépítésben dolgozó mérnököknek jelent kompetenciabővítési lehetőséget.
Emellett a gépgyártásban, a géptervezésben, a járműiparban és a járműfenntartásban érdekelt szakembereknek is kiváló ismeretszerzési lehetőséget nyújt.

Mi kell a sikeres felvételihez?

A sikeres felvételi feltétele:
- a következő, legalább alapképzési (korábban főiskolai) szintű szakok valamelyikén szerzett végzettség és szakképzettség: gépészmérnöki, építészmérnöki, építőmérnöki, közlekedésmérnöki,
járműmérnöki szakképzettséggel,
- egyéb műszaki, legalább alapképzési szakon (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett végzettség és szakképzettség esetén egyéni elbírálás szerint (a leckekönyvben/oklevélmellékletben
felsorolt megszerzett kreditek, elsajátított kompetenciák és tananyagtartalmak összevetése alapján).

Miről szól a képzés?

A szakirányú továbbképzésen a hegesztett kötések és szerkezetek gyártástechnológiai, konstruálási, méretezési, minőségellenőrzési kérdéseire, illetve költségoldalára fókuszálunk.
A képzés célja, hogy a hegesztett szerkezetekkel összefüggő területen BSc-s diplomával már rendelkezők (építőmérnökök, építészmérnökök, gépészmérnökök, járműmérnökök) a képzés során olyan átfogó tudásra tegyenek szert, amely birtokában a szakterületükön felmerülő komplex problémákat modern, innovatív módszerekkel, technológiákkal és modellekkel kezeljék.
E szakemberek tudásuk révén munkájukat a lehető leghatékonyabban, és műszakilag magas szinten tudják elvégezni, ezzel pedig hozzájárulnak a hegesztettszerkezet-gyártás és -tervezés versenyképességéhez is.

Mit fogsz tanulni?

A szakirányú továbbképzés során az alábbi területeket biztoan érinteni fogjátok:
- hegesztéstechnológiai ismeretek (hegesztéstechnológia),
- méretezési alapismeretek (szilárdságtan, hegesztett szerkezetek tervezése),
- gazdálkodási és minőségirányítási ismeretkör (gyártási költségek, minőség és ellenőrzés témaköre),
- specializált méretezési, konstruálási ismeretkör (hegesztett kötések, szerkezetek, lemez- és héjszerkezetek tervezése)

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A képzés elvégzésével olyan speciális szaktudásra tehetsz szert, amellyel képes leszel a hegesztett fémszerkezeteknél felmerülő komplex gyártástechnológiai, méretezési és konstruálási problémákat modern, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő módszerekkel, modellekkel hatékonyan megoldani.
Megbízható tudásod lesz a szoftverekkel támogatott gyártás- és szerkezettervezésben, a költségelemzés területén, illetve birtokában leszel az optimalizáláshoz szükséges szabványismereteknek.
E speciális tudást a szerkezettervezés, a hegesztett szerkezetek gyártása, kivitelezése, illetve fenntartása során felmerülő kérdésekben is hasznosíthatod.

Miből finanszírozd?

A képzésen önköltséges formában vehetsz részt.

Ösztöndíj lehetőségek