Skip to main content
képzések szakkereső Repülőmérnöki BSc

Repülőmérnöki BSc

Képzési szint
Alapképzés
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
angol
Képzési idő
7 félév
Képzés indulása
Szeptember
Ponthatár (legutóbbi)
320
Finanszírozási forma
Önköltséges
Önköltség összege
1-6. félévben: 4.600.000,- Ft/félév; 7. félévben: 1.400.000,- Ft/félév

Érdekel a légiközlekedés? Szeretnéd tudni hogyan működnek a repülőgépek? Szeretnél repülőgépeket vezetni és így bejárni a világot, akkor válaszd a repülőmérnöki alapképzést!

repülőmérnök01
repülőmérnök02
repülőmérnök04

Mi kell a sikeres felvételihez?

A képzéshez kötelező matematika tárgyból érettségit teljesíteni. Emellett az alábbi tárgyak közül egyet kell választani:

gazdasági ismeretek vagy természettudomány vagy kémia vagy informatika vagy földrajz vagy fizika vagy fenntarthatóság vagy digitális kultúra vagy biológia vagy választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak(1) vagy választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak(2) vagy választható ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak(3)

További részletes információ és jelentkezés:

Dr. Rohács Dániel, rohacs.daniel@kjk.bme.hu

Miről szól a képzés?

Olyan hivatásos pilótákat képezünk, akik ismerik a légiközlekedést, alkalmasak a repülőgépeket üzemeltető vállalkozásoknál, szervezeteknél a repülőmérnöki tevékenység ellátására, a légiüzemeltetéssel, a földi kiszolgálással és a szállítási feladatok szervezésével, megoldásával kapcsolatos, valamint a minőségbiztosítási teendők elvégzésére. A képzésben résztvevők elsajátítják az ATP(A) integrált képzés követelményeit.

légijárművek
légiforgalom
repüléselmélet
szerkezeti elemek
üzemeltetés
repülés
pilótaengedély

Mit fogsz tanulni?

Mérnöki alapismeretek; Informatika; Anyagismeret; Mechanika; Elektrotechnika; Műszaki ábrázolás; Hő- és áramlástan; Jármű- és hajtáselemek; Anyag és gyártásismeret; Minőségügy; Irányítástechnika; Logikai hálózatok; Járművek hő- és áramlástechnikai berendezései; Repülés alapjai; Repüléselmélet; Hajtóművek; Műszeres repülés alapjai; Többhajtóműves repülés; Human performance; Elektronika és elektronikus berendezések; Fedélzeti műszerek, rendszerek; Repülési szaknyelv; Mikro- és makroökonómia; Üzleti jog; Menedzsment és vállalkozás gazdaságtan; Üzemszervezés; Munkavédelem; Specializációs ismererek (pl. Általános navigáció; Meteorológia; Repüléstervezés és monitoring; Üzemeltetési eljárások; Súly és súlypont)

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A végzett repülőmérnök kollégák az ipari szereplők elvárásainak megfelelően képesek lesznek hivatásos pilótaként repülőgépet vezetni, továbbá a légitársaságoknál, intézményeknél beosztott-mérnöki feladatok ellátására a repüléstervezés, a repülőgépgyártás, a repülőgép üzemeltetés, tesztelés, karbantartás, javítás és az újrahasznosítás területein, valamint megfelelő felkészültséggel fognak rendelkezni a Járműmérnöki tanulmányaik folytatásához MSc szinten.

Milyen területek közül választhatsz?

Kereskedelmi pilóta

Miből finanszírozd?

A képzésen önköltséges formában vehetsz részt, ennek kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.

Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek