Skip to main content
felvi.BME felvételi 2024 nyílt nap 2023

BME Nyílt nap

2023. november 24.

Regisztráció

Gyere el, megmutatjuk milyen a BME!

Bár információt gyűjteni fontos és hasznos dolog, a legfontosabb tapasztalatokat mindig személyesen szerezhetjük! Látogass el a BME Nyílt Napra és érezd át, milyen a történelmi épületekben átszellemülni, a gyönyörű campus kertben sétálni, milyen érzés beülni egy több száz fős előadóterembe vagy valamelyik laborban egy látványos kísérletet elvégezni!

A Műegyetemen induló valamennyi képzésről, a tanulmányok melletti szakmai fejlődési lehetőségekről, a hallgatói közéletről, sportról és szabadidős aktivitásokról is információt kaphatsz 8:00-15:00 között! Ritka alkalom, hogy egy időben, ilyen koncentráltan mutatjuk be a teljes műegyetemi képzési palettát, ráadásul megismerheted a karok oktatóit, közvetlenül kérdezhetsz a műegyetemi képzésben már részt vevő hallgatóktól, tapasztalataikról! A rendezvényre a Műegyetem mind a nyolc kara külön programokkal készül, amelyek az esemény napjáig folyamatosan bővülnek!

Kari eseményeket keresel? Itt megtalálod őket:

Az összes program érdekel? Használd a programkeresőt!

Regisztráció

Az esemény ingyenesen, regisztráció nélkül is látogatható, néhány adattal egyszerűen jelentkezhetnek tanulók, szülők és tanárok is az eseményre! 

Regisztráció

Mi, merre, mikor?

A "K" épület (Műegyetem rakpart 3.) aulájában reggel 8:30-kor lesz az esemény hivatalos megnyitója. Az itt található összegyetemi standon minden kar képviselteti magát és tájékoztatást ad a napi előadásokról, elérhető szakirányokról és az egyetemi életről is!

Az eseményen részt vesznek műegyetemi versenycsapataink, akikkel a K épület aulájában találkozhatsz és a Szakkolégiumok is, velük pedig a kari területeken ismerkedhetsz meg!        

Kiemelt partnereinknél érdeklődhetsz munkaerőpiaci kérdésekről, gyakornoki programokról, ők a Dísztermében várnak majd, a főépület első emeletén!

A „Technikai érdekességek” kiállításon megnézheted a fejlesztéseinket, kézbe veheted azokat az eszközöket, amit a hallgatói éveid során használsz majd és érdekes kísérletekbe is bele leshetsz! 

Érdemes megnézni az egyetem impozáns könyvtárát, amit az egyik legszebb akadémiai térként emlegetnek! A K épület földszintjén jelentkezhetsz a vezetett túrákra!

A Sportközpontunk is bemutatkozik, a helyszíneket bejárhatod önállóan vagy kollégáink segítségével!

Az összes program érdekel? Használd a programkeresőt

Távolmaradási igazolás

Ha tanulóként Távolmaradási igazolást szeretnél kérni, akkor viszont mindenképpen szükséges lesz regisztrálnod. Az eseményen, csak a regisztrációkor kapott QR kód beolvasásával tudjuk kiküldeni az igazolást, amelyet elfogadunk kinyomtatva vagy az email felmutatásával is! 

A helyszínen itt találsz majd QR kód regisztrációs pontokat: 

  • K épület főbejárat
  • K épület Sóhajok hídja felöli bejárat
  • St. épület
  • Q épület
  • I épület

Lapozz bele!

Érdekes és fontos információkat találsz a Felvételi Kalauz kiadványunkban, készülj fel az eseményre!

Kérdésed van? Nézd meg itt!

Az esemény ingyenesen, regisztráció nélkül is látogatható, néhány adattal azonban egyszerűen jelentkezhetsz az eseményre!

Regisztráció

A rendezvényen bárki részt vehet, aki a Műegyetem képzései iránt érdeklődik. A 16 éven aluliaknak szülői, gondviselői nyilatkozat is szükséges a regisztráció mellé és a belépéshez.

A rendezvény elsősorban a műegyetemi képzések iránt érdeklődő tanulóknak, szülőknek és tanároknak szól.

Maradt még kérdésed? Írd meg nekünk!

Általános kérdések