Skip to main content
képzések szakkereső Építészmérnök (Osztatlan képzés)

Építészmérnök (Osztatlan képzés)

építészeti tervezés
épületszerkezettan
szabadkézi és digitális rajz
ábrázoló geometria
tartószerkezetek – szerkezettervezés
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
10 félév
Képzés indulása
Szeptember
Ponthatár (legutóbbi)
A 2022/2023-as tanévre 408 pont
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltség összege
160 000 Ft alapdíj + 8000 Ft/kredit

Alakítsd Te a környezeted! Ha érdekelnek az épületek, a formák, a színek, a struktúrák, a terek, amelyet kreatív módon te tervezhetsz és alakíthatsz, akkor itt a helyed!


Miért ezt a szakot válaszd?

Úgy gondolod, hogy hozzájárulhatsz a klímaválság elkerüléséhez? Szeretnél tenni azért, hogy korosztályodnak ne legyenek félelmei a felmelegedéstől? Szeretnél Budapest belvárosában, de mégis zöld parkban tanulni? Szeretnél mindennap biciklivel jönni? Szívesen lennél a Gellérthegyen, a Duna mellet egésznap? Érdekel, hogyan kell házakat csinálni? Tudod, hogy mit kell tenni, azért, hogy a hideg/meleg ne menjen ki a lakásból? Szeretnéd, hogy a 240-éves múltra visszatekintő egyetemen, veled kezdődjön a következő 240 év? Szeretnéd, hogy a 150 éve működő építészképzésen te legyél a következő? Szeretnél úgy művészi alkotásokat létrehozni, hogy érted, hogyan jött létre, miért maradt meg? Szeretnél saját kezeddel létrehozni dolgokat, házakat, workshopokon dolgozni? Szeretnél állandóan csapatban lenni, alkotni, tenni magadért, tenni az országért, tenni a Világért? Szerintünk, ha mindezt te is szeretnéd, akkor csináljuk együtt!

Mi kell a sikeres felvételihez?

Ahhoz, hogy építész legyél, középiskolában a matematika, illetve fizikai tanulmányaidra kell koncentrálnod. Bármennyire is meglepő, ez épp olyan fontos mint a rajztudás. Ha úgy érzed, itt a helyed, de több gyakorlásra van szükséged, keresd fel a BME előkészítő tanfolyamait. E-tananyagokat is találsz, amelyekkel felkészülhetsz az egyetemi életre! facebook.com/BMEEpitesz

A rajzi alkalmassági vizsga részletes szabályait a Felvételi Szabályzat 5. melléklete tartalmazza.

Miről szól a képzés?

"Célunk, hogy az Építészmérnöki Karon töltött idő alatt a hallgatók megtapasztalják a hallgatói-oktatói együttdolgozás örömét, a jövőt célzó alkotás-kutatás nagyszerűségét, és az oktatókkal együtt vegyenek részt abban a növekedésben, amelynek során megtalálják személyes útjukat.

Ennek a hallgatói profilnak – emberi és szakmai – kialakulásáért, fejlesztéséért dolgozunk, jól érthető, átlátható és örömteli lépéseken keresztül, ahol bátorításra kerül a vállalkozó kedv, az alakítási vágy, az egyéni igényeknek megfelelő irányultság. A Kar hallgatóinak számos lehetőségük van építészeti workshopokon és építőtáborokban részt venni itthon és külföldön egyaránt."

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A hallgatók elsajátítják a globalizációval összefüggő társadalmi, gazdasági, környezeti és kulturális kihívások megoldásához szükséges szakmai kompetenciákat. Az egységes ökoszisztémát értő, arra reflektálni képes szaktudást, valamint az épített környezet alakítása iránt elkötelezett, kreatív építészmérnöki hivatás szellemiségét.

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére. 

Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között! 

Ösztöndíj lehetőségek