Skip to main content
képzések szakkereső Gazdálkodási és menedzsment BSc

Gazdálkodási és menedzsment BSc

Menedzsment
Pénzügy
Gazdaságtan
Társadalomtudomány
Képzési szint
Alapképzés
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
7 félév
Képzés indulása
Szeptember
Ponthatár (legutóbbi)
ANA 400/ANK 380
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltséges
Önköltség összege
300000 Ft/félév
Továbbtanulás lehetősége
MSc
PhD

Érdekel az üzleti világ? Szeretnél betekintést nyerni egy vállalat működésébe? Egyetemünk egyik legnagyobb és legnépszerűbb szakán megtanulhatsz mindent ahhoz, hogy otthonosan mozogj az üzleti élet rejtelmeiben! Fedezd fel a vállalkozások és gazdasági folyamatok izgalmas világát! Tanulj tapasztalt szakemberektől, és gyarapítsd tudásodat olyan területeken, mint a pénzügy, a marketing, az emberi erőforrások és a stratégiai tervezés. Indítsd el nálunk a karriered, és legyél Te az, aki irányítja a jövő vállalatait!


Miért ezt a szakot válaszd?

Egyetemünk egyik legnagyobb és legnépszerűbb szakán megtanulhatsz mindent az üzleti élet rejtelmeiről! Fedezd fel a vállalkozások és gazdasági folyamatok izgalmas világát! Tanulj tapasztalt szakemberektől, és gyarapítsd tudásodat olyan területeken, mint a pénzügy, a marketing, az emberi erőforrások és a stratégiai tervezés. Indítsd el nálunk a karriered, és legyél Te az, aki irányítja a jövő vállalatait, a gazdaság körforgását!

Mi kell a sikeres felvételihez?

Ha azon gondolkozol, hogy gazdálkodási menedzser legyél, a felvételihez szükséges kettő emelt szintű érettségit tenned vagy egy idegen nyelvű tárgyból (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol), vagy informatikából, vagy matematikából, vagy történelemből, vagy földrajzból, vagy egy szakmai előkészítő tárgyból, vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyból. A felvételi pontos menetéről, illetve további információról a GTK kari honlapon olvashatsz: https://www.gtk.bme.hu/felvetelizoknek/

Miről szól a képzés?

A képzés célja, hogy minél több tudományágban ismereteket szerezz annak érdekében, hogy végzett szakemberként a vállalkozások és szervezetek sikeres és eredményes működését támogasd. Ezt egy sokszínű tantervvel szeretnénk elérni, amin belül gzdasági és társadalomtudományi területeket is érintünk elméleti szinten. Ezután gyakorlatorientáltan, projektfeladatokon keresztül számos további szakterülettel ismerkedhetsz meg, hogy élesben és élőben lásd a folyamatokat! A Műegyetemről számos tartup indult el, a mai napig nemzetközi cégek vezetői pozíciójában irányítanak azok a szakemberek, akik itt diplomáztak. Célunk, hogy képzett szakemberként sikeres karrierutat tudj magad mögött a következő években, amelyet már hallgatóként megalapozhatsz!

Mit fogsz tanulni?

Menedzsment-, pénzügyi, közgazdasági és társadalomismereti területek ismeretanyagának elsajátítása és gyakorlatorientált alkalmazása mellett a projektfeladatok rendszerén keresztül számos további szakterülettel ismerkedhetsz meg a képzés során.
Tárgyak: Vállalatgazdaságtan, Menedzsment, Marketing, Vállalati pénzügyek, Gazdaságstatisztika, Számvitel, Makrogazdasági pénzügyek, Gazdaságpolitika, Információmenedzsment

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

Otthonosan mozogsz majd komplex üzleti-technológiai környezetben, megtanulsz szakmai partnereiddel hatékonyan kommunikálni. A folyamatokat tervezése, szervezése és irányítása alapkészségeddé válik. Angol nyelvtudásodat üzleti szaknyelvvel bővíthetheted, megalapozva nemzetközi karriered.

Milyen területek közül választhatsz?

Nincs kifejezetten szakosodás vagy szakirányválasztás. A 4–6. félév során projektfeladatokat kell elkészíteni. Ezekre a jelentkezés a BAR-rendszeren keresztül történik témacsoportok preferenciasorrendbe állításával. A bekerülés átlag alapján és a konzulensek kapacitása szerint történik. Miután hallgatóként bekerültél egy témacsoportra, azon belül történik a témaválasztás. Szintén preferenciasorrendet kell felállítani a lehetséges témák között, majd tanulmányi átlag alapján megtörténik a besorolás. Ezek a projektfeladatok nagyon fontosak, a szakdolgozat elöljárói.

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.

Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek