Skip to main content
képzések szakkereső Ipari terméktervező mérnöki MSc

Ipari terméktervező mérnöki MSc

termékfejlesztés
formatervezés
ergonómia
termékinnováció
menedzsment
projektvezetés
ökodesign
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
4 félév
Képzés indulása
Szeptember
Február
Ponthatár (legutóbbi)
82
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltség összege
500,000 Ft/félév

Légy kreatív és álmodj mérnökként is nagyot, újat és valami eredetit. Tervezd meg te magad, milyen eszközöket használjunk a jövőben, vagy gondolkodj akár saját design stúdióban. Ez mind valóra válhat az ipari terméktervező mérnökként.


Miért ezt a szakot válaszd?

Érdemes ezt a mesterszakot választanod, ha egyaránt érdeklődsz a mérnöki, műszaki területek és a művészi alkotás, a formák és eszköztervezés iránt.

Miről szól a képzés?

A képzés célja olyan ipari terméktervező mérnökök képzése, akik képesek rugalmasan és hatékonyan reagálni a globalizálódó piacgazdaság kihívásaira. Műszaki-tudományos, gazdasági, humán, nyelvi, valamint formatervezői (design) ismeretekkel rendelkeznek, szeretnek egyedül vagy akár csapatban is alkotómunkát végezni.

Mit fogsz tanulni?

A mesterképzés során az alábbi területeket, témákat biztosan érinteni fogjátok:
differenciál egyenletek alkalmazásai, irányításelmélet, optika, mechanikai rendszerek és robotok dinamikája, adaptív rendszerek modellezése, beágyazott rendszerek, sztochasztikus rendszerek matematikája, funkcionális anyagok, lézerfizika, teljesítményelektronika és villamos hajtások

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

Részletesen ismerni és érteni fogod:
- a termékfejlesztés és -tervezés elméletét és gyakorlatát;
- az ott használt anyagokat, összetételüket, tulajdonságaikat, alkalmazási területeiket, az anyagjellemzők és a feldolgozás közötti összefüggéseket,
- a korszerű tervezési elveket és módszereket, a hagyományos és különleges gyártástechnológiai eljárásokat és működési folyamatokat;
- a számítógépes modellezés és szimuláció ide kapcsolódó eszközeit és módszereit;
- azt, hogy pontosan mit jelent a termékfejlesztésben a környezetvédelem, a minőségügy, a fogyasztóvédelem, a termékfelelősség;
- a azükséges munkahelyi egészség és biztonság, a műszaki és gazdasági jogi szabályozás, valamint a mérnöketika alapvető előírásait.

Képes leszel összetett, innovatív termékek formai és konstrukciós tervezésére a gyártástechnológiai korlátok, az elvárt költségek és környezeti hatások figyelembevételével.
Tervezhetsz majd új és eredeti termékeket és termék/szolgáltatás-kombinációkat az egyéni vásárló igényeinek kielégítésére, a tervező, a felhasználó, az ipar és a társadalom között kiegyensúlyozott érdekek alapján, a nemzetközi etikai normák, elvárások tiszteletben tartásával.

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.

Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek