Skip to main content
képzések szakkereső Mérnöktanár MA

Mérnöktanár MA

szakképzés
felnőttképzés
vállalati képzés
duális képzés
elméleti szaktárgyak oktatása
kompetenciafejlesztés
személyiségfejlesztés
Képzés munkarendje
nappali
levelező
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
2 félév/4 félév
Képzés indulása
Szeptember
Ponthatár (legutóbbi)
MLA 87/MLK 84
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltséges
Önköltség összege
350 000 Ft/félév

Érdekel a mérnöki és műszaki terület, és szívesen osztanád meg ezt a tudást másokkal? Válaszd a Mérnöktanár MA képzését!


Miért ezt a szakot válaszd?

Neked való ez a szak, ha érdekelnek a különböző mérnöki, műszaki témák, érted és átlátod a téma részterületeit, a tudásodat pedig oktatóként szívesen megosztanád másokkal.

Miről szól a képzés?

A képzés célja a műszaki és az informatikai területen az iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzése. A két féléves képzés során olyan mérnöktanárok kibocsátása a célunk, akik szakiskolákban, szakközépiskolákban, szakgimnáziumokban, továbbá az iskolai rendszerű, illetve az iskolarendszeren kívüli oktatásban, a felnőttek át- és továbbképzésében, továbbá a Szakmajegyzékben meghatározott szakképzésekben az elméletigényes szakmai tantárgyakat oktatnak, és ellátják az iskolák intézmény pedagógiai feladatait.
A műszaki ás az informatikai szakképzés területén pedagógiai kutatási, tervezési, fejlesztési feladatokat is végezhet, valamint képes a szakképzésben résztvevők korosztályi problémáinak, speciális nevelési feladatainak ellátására. A mérnöktanár szak képzési ideje előtanulmányoktól függően 2 vagy 4 félév.
További információ elérhető ITT! (link: https://www.gtk.bme.hu/mernoktanar-mesterszakok/

Mit fogsz tanulni?

"A képzés során az alábbi területeket, témákat biztosan érinteni fogjátok:
pedagógiai és pszichológiai tárgyak, mint pedagógiai pszichológia és személyiségfejlesztés, neveléstan, oktatáselmélet, szakképzés-pedagógia, digitális pedagógia, tanári kommunikáció, pedagógiai kutatások módszertana, pályaorientáció, speciális nevelési területek és tanulásmódszertan;
pedagógiai gyakorlatok, szakmódszertanok, módszertani projektek."

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A kétféléves mérnöktanár mesterképzés elvégzésével felkészült leszel a szakképzésben, a felnőttképzésben, a vállalati képzésben és a duális képzésben a szakmai alapozó és elméleti tárgyak oktatásának megtervezésére, megtartására, ellenőrzésére és értékelésére, továbbá a képzésben résztvevők személyiségének, kompetenciáinak fejlesztésére.

Milyen területek közül választhatsz?

"A kétféléves mesterképzés során az alábbi specializációk közül választhatsz:
- mérnöktanár (gépészet-mechatronika)
- mérnöktanár (elektrotechnika-elektronika)
- mérnöktanár (informatika)
- mérnöktanár (építő-építészeti)
- mérnöktanár (bio-vegyipari)
- mérnöktanár (könnyűipar)
- mérnöktanár (közlekedési)
- mérnöktanár (környezetvédelem-vízgazdálkodási)
- mérnöktanár (műszaki-gazdasági)"

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.
Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!
Fontos tudnod: a mérnöktanár szakot nappali képzési formában a mesterképzéssel párhuzamosan is fel lehet venni. Ez esetben nem terheli az államilag finanszírozható félévek számát.

Ösztöndíj lehetőségek