Skip to main content
képzések szakkereső Műszaki menedzser MSc

Műszaki menedzser MSc

menedzsment
menedzsmenttudomány
tervezés
szervezés
irányítás
vezetés
műszaki környezet
műszaki megoldás
komplex problémák
rendszerszemlélet
átfogó gondolkodás
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
4 félév
Képzés indulása
Szeptember
Február
Ponthatár (legutóbbi)
MNA76/MNK 80
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltséges
Önköltség összege
500,000 Ft/félév

Műszaki menedzserként te lehetsz a híd a mérnöki, a gazdasági és a humán tudományok között.


Miért ezt a szakot válaszd?

Érdemes ezt a szakot választanod, ha olyan gazdasági mérnöki ismeretekre szeretnél szert tenni, amellyel összekötő kapocs lehetsz az egyes tudományterületek között. A mérnökök meglátásait a gazdaság nyelvére tudod fordítani, míg gazdasági kérdésekben szót értesz majd a műszaki területen dolgozókkal.

Miről szól a képzés?

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik otthonosan mozognak napjaink turbulens környezetében jelentkező menedzseri és műszaki problémák világában. Akik képesek átlátni az ilyen problémák mibenlétét, képesek megtervezni és kézben tartani a megoldáshoz szükséges folyamatokat, összeállítani és menedzselni a megoldáshoz szükséges komplex teameket.
Az itt tanuló szakembereket felvértezzük olyan elméleti és módszertani ismeretekkel, amellyel képesek a technológiai és üzleti környezetben felmerülő összetett problémák megoldására, koordinálására, menedzselésére.
Sokoldalú, korszerű és gyakorlatias szervezéstudományi és műszaki ismereteket tanítunk, amelyek segítségedre lesznek napjaink vállalatait jellemző, összetett problémák megoldásában, és együtt tudsz majd működni az üzleti élet különböző területeinek szereplőivel.
A szak műszaki és szervezéstudományi egysége kiváló lehetőséget nyújt a különböző alapképzéseken (akár műszaki menedzser alapszakon, akár közgazdász vagy más műszaki alapszakon) végzetteknek a tanulmányaik folytatására.

Mit fogsz tanulni?

"A mesterképzés során az alábbi területeket, témákat biztosan érintitek majd:
menedzsment tudományok, kvantitatív módszerek, termelés- és szolgáltatásmenedzsment, minőségmenedzsment, marketingmenedzsment, műszaki szakismeretek (energetika, infokommunikációs rendszerek, vállalati logisztika épületenergetika, közlekedési térinformatika), menedzsment és humán szakismeret, alkalmazott termékmenedzsment, fenntartható környezet- és erőforrásgazdálkodás, operációkutatás, döntéstámogató rendszerek, kockázat és megbízhatóság, modern fizika, biotechnológia, nanotechnológia."

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A mesterképzés elvégzése után jártas leszel a multidiszciplináris (műszaki, gazdálkodási és menedzsment jellegű) folyamatokban, projektekben. Ismerni fogod azok összefüggéseit, a menedzselésükhöz és a fejlesztésükhöz szükséges elméletet és módszertant, a rendszerszemléletű megközelítést.
Képes leszel a problémák műszaki, gazdasági, humán és egyéb társadalmi szempontokból történő áttekintésére, valamint az egyes szakterületek képviselői közötti kommunikációra, azok összehangolására. Döntéseidet körültekintően, a különböző szakterületek képviselőivel konzultálva tudod majd meghozni.
A műszaki menedzser az a gazdasági mérnök, az a „jolly joker”, akit jellemez a kreativitás, a rugalmasság, a jó kommunikációs és problémamegoldó készség, emellett kiválóan alkalmas az együttműködésre, a csoportmunkában való részvételre. Tiszteletben tartja mások véleményét és eredményeit, ugyanakkor kezdeményezőkészség, felelősségvállalás és döntéshozó képesség is jellemzi.

Milyen területek közül választhatsz?

"A mesterképzésen az alábbi specializációk közül választhatsz:
- Értékmenedzsment
- Környezetmenedzsment
- Menedzsment 4.0
- Pénzügyi menedzsment
. Termékmenedzsment
- Környezetmenedzsment"

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.

Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek