Skip to main content
képzések szakkereső Járműmérnök MSc

Járműmérnök MSc

vezetéstámogató rendszerek
mesterséges intelligencia
informatika
innováció
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
angol
Képzési idő
4 félév
Képzés indulása
Február
Ponthatár (legutóbbi)
90
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltség összege
500,000 Ft/félév

Ha érdekel a jövő technológiája és a(z autonóm) járművek világa, akkor ne habozz, nálunk a helyed!


Miért ezt a szakot válaszd?

Szeretnél olyan szakmát tanulni, amelynek segítségével az autonóm járművek tervezésében, fejlesztésében és üzemeltetésében is részt vehetsz? Akkor az Autonóm Járműirányítási mesterszak lesz számodra tökéletes választás!

Mi kell a sikeres felvételihez?

A mesterképzésre történő felvételinél egyenes bemenetet jelent az alábbi előképzettségek valamelyike:
- járműmérnöki BSc,
- villamosmérnöki BSc,
- mechatronikai mérnöki BSc,
- közlekedésmérnöki BSc,
- gépészmérnöki BSc,
- logisztikai mérnöki BSc,
- mérnökinformatikus BSc,
- programtervező informatikus BSc.

A mesterképzésre történő felvételinél egyéni kreditelismerés történik egyéb BSc szakok elvégzése esetén.

Miről szól a képzés?

Az angol nyelven zajló mesterképzés célja olyan autonóm járműirányítási mérnökök képzése, akik az autonóm járművek szakterülethez kapcsolódó magas szintű természettudományos, specifikus járműtechnikai, műszaki, informatikai és gazdasági ismereteik birtokában alkalmasak elsősorban autonóm járművek tervezésére, fejlesztésére, gyártására és a velük kapcsolatos folyamatok átfogó kutatására. Alkalmasak az autonóm járművekből kialakuló közlekedési rendszerek biztonságos, a környezetvédelem és az energiagazdálkodás követelményeit figyelembe vevő üzemeltetésére, fenntartására, diagnosztizálására, karbantartására és javítására.

Mit fogsz tanulni?

A mesterképzésen az alábbi területeket, témákat biztosan érinteni fogjátok: numerikus módszerek, szabályozáselmélet, képfeldolgozás, járműipari környezetérzékelés, járműtesztelés, járműdinamika, lokalizáció, mesterséges intelligencia, autonóm robotok, automatizált járműrendszerek, megbízhatóság és bizonság, közlekedésmodellezés, gépi látás.

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A mesterképzésen olyan magas szintű tudományos és műszaki ismereteket sajátíthatsz el, amelyekkel felkészült lehetsz a környezetbarát és biztonságos autonóm járművek tervezésére és üzemeltetésére.
Autonóm járműirányítási mérnökként képes leszel önálló fejlesztői munka végzésére a járműipar különböző területein, beleértve a környezetérzékelési, járműirányítási és funkciófejlesztési területeket.
A szakmában való sikeres elhelyezkedés mellett a továbbtanulásra is lehetőséged lesz, hiszen a tanulmányok után doktori képzésben is részt vehetsz.

Milyen területek közül választhatsz?

A mesterképzésen jelenleg egy specializáció választható, ahol a gépjárműipari sajátosságokat sajátíthatod el.

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.
Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek