Skip to main content
képzések szakkereső Logisztikai mérnök MSc

Logisztikai mérnök MSc

logisztika, ,
intralogisztika
raktározás
anyagmozgatás
csomagolás
áruszállítás
szállítmányozás
ellátási lánc
vállalati működés,
automatizáció
termelés
beszállító
disztribúció
folyamatfejlesztés
optimalizálás
logisztikai tervezés
operations management
szimuláció
rendszertervezés
folyamattervezés
logisztikai fejlesztés
logisztikai innováció
vállalatirányítási rendszerek
logisztikai kontrolling
kereslettervezés
készletszabályozás
termeléstervezés
szállításirányítás
hálózattervezés
raktártervezés
üzemi belső elrendezés tervezése
Képzés munkarendje
nappali
levelező
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
4 félév
Képzés indulása
Február
Ponthatár (legutóbbi)
84
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltség összege
500,000 Ft/félév

Hogy állsz a tervezési és szervezési feladatokkal? Könnyen megtalálod mindenhez a leggyorsabb utat? Vannak olyan helyzetek, amiket te könnyen átlátsz, ám másoknak inkább feladja a leckét? Van egy jó hírünk: valószínűleg igazi logisztikai mérnöknek születtél!


Miért ezt a szakot válaszd?

Érdemes ezt a mesterképzést választanod, ha fogékony vagy a logisztika műszaki-technológiai és informatikai fejlesztésére, érdekelnek a jövőtechnológiák, a logisztikai rendszerek konstrukciós és tervezési problémái. A képzésen megismerheted azokat a korszerű tervezési módszertanokat, amelyekkel komplex logisztikai problémák megoldásán dolgozhatsz, és megismerheted a logisztikai tervezés speciális szakterületeit is.

Mi kell a sikeres felvételihez?

A mesterképzésre történő felvételinél:
- egyenes bemenetet jelent a logisztikai mérnöki BSc végzettség,
- 10 kreditpontnyi specializációs tárgy teljesítése mellett nyerhető felvétel a járműmérnöki BSc és a közlekedésmérnöki BSc végzettséggel.
A mesterképzésre történő felvételinél egyéni kreditelismerés történik egyéb BSc szakok elvégzése esetén.

Miről szól a képzés?

A képzés célja olyan logisztikai mérnökök képzése, akikre az értékteremtő láncokban tevékenykedő vállalatoknak nagy szükségük van. Ezek a mérnökök komplex látásmóddal rendelkeznek, a rendszerüzemeltetésen túlnyúlva képesek formálni és folyamatosan fejleszteni az értékteremtő folyamatokat, különös tekintettel az ezeket kiszolgáló, egyre komplexebbé váló logisztikai rendszereket, amelyek alapvető sikertényezői a hatékonyságnak. Emellett képesek a logisztikai rendszerek komplex szemléletmódú fejlesztésére, műszaki-technológiai tervezésére, az értékteremtő folyamatok tervezésére, valamint a logisztikai rendszerekben jelentkező stratégiai és operatív szintű problémák kreatív megoldására, fogékonyak a logisztikai innovációkra, ezáltal képesek formálni a logisztikai rendszerek és hálózatok jövőjét.

Mit fogsz tanulni?

A mesterképzés során az alábbi területeket, témákat biztosan érinteni fogjátok:
intralogisztikai rendszerek tervezése (raktározási rendszerek és üzemi logisztikai rendszerek tervezése, szoftverek a logisztikai tervezésben), operations management (kereslet- és készlettervezés, termelésprogramozás, lean management, folyamattervezés), logisztikai hálózatok tervezése (extralogisztikai rendszerek tervezése, szállításirányítás, szállítmányozási rendszerfejlesztés), a logisztikai problémamegoldást támogató speciális területek (numerikus optimalizálás, algoritmusok tervezése, irányításelmélet, szimulációs tervezés), informatika és automatizáció (logisztikai információs rendszerek tervezése, logisztikai rendszerek automatizációja), logisztikai K+F (logisztikai fejlesztési projektek, kutatási alapismeretek)

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A mesterképzés elvégzése után ismerni fogod:
- a komplex logisztikai rendszer- és folyamattervezési módszereket,
- az intralogisztikai technológia tervezésének eljárásait,
- a logisztikai hálózattervezési eljárások ismeretanyagát,
- szimulációs tervezési és modellezési kompetenciákat,
- a lean management módszereit,
- a projektmenedzsmentet,
- a logisztikai kontrollingot,
- a logisztikai operáció irányítási módszereit,
- az értékteremtő folyamatok tervezési és irányítási módszereit,
- a döntéstámogatási kompetenciákat,
- különböző logisztikai kutatási és fejlesztési módszertanokat.

Milyen területek közül választhatsz?

A mesterszakon az alábbi specializációk közül választhatsz:
- Vállalati logisztika (az értékteremtő rendszerekben zajló operatív folyamatok tervezése, szervezése és irányítása, kereslet- készlettervezés, termeléstervezés, szállításirányítás, projektek az értékteremtő rendszerek logisztikai folyamatainak fejlesztésében)
- Műszaki logisztika (az értékteremtés támogatásában alkalmazott logisztikai technológiák, gépek, eszközök, berendezések, tervezése, fejlesztése, logisztikai rendszerek automatizálása, logisztikai technológiai innovációk, logisztikai technológiai fejlesztéseket támogató projektek)
- Szállítmányozás (az ellátási lánc anyagáramlási rendszerének működtetésében kiemelt szereppel rendelkező szállítmányozási rendszerek működésének irányítása, szállítmányozási rendszerfejlesztési projektek és a kapcsolódó kereskedelmi, pénzügyi szakterületek)

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.
Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek