Skip to main content
képzések szakkereső Pénzügy és számvitel BSc

Pénzügy és számvitel BSc

Vezetői számvitel
Vállalati pénzügyek
Adózás és ellenőrzés
Menedzsment
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
7 félév
Képzés indulása
Szeptember
Ponthatár (legutóbbi)
ANA 400/ANK 330
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltséges
Önköltség összege
300 000 Ft/félév

Jól gazdálkodsz zsebpénzeddel? Kíváncsi vagy, hogyan lehet a malacpersely után karriert építeni? Pénzügy és számvitel szakon te leszel a kincstár őre és mindentudója!


Miért ezt a szakot válaszd?

Akkor érdemes ezt a szakot választanod, ha érdekelnek a (vállalati) pénzügyek, szeretnél eligazodni az adózás és a számvitel világában, a befektetések terén, vagy átfogó képet kapnál a közgazdasági, a nemzetgazdasági és az államháztartási kérdésekről. Megismerheted azokat a modern informatikai megoldásokat, szoftvereket és rendszereket, amelyeket az előbb felsorolt területeken a gyakorlatban is használnak.

Mi kell a sikeres felvételihez?

Ha erre a szakra szeretnél jelentkezni, akkor a következő tárgyak közül kettőből kell érettségi vizsgát tenned: gazdasági ismeretek, idegen nyelv, informatika, matematika, történelem, földrajz.

Miről szól a képzés?

A képzés során a megalapozott pénzügyi, számviteli és menedzsment-ismeretekhez szükséges tantárgyaid lesznek. Megtanulod, hogyan elemezd a gazdálkodó szervezetek pénzügyi és számviteli folyamatait. Elméletben és a gyakorlatban is megismered majd az üzleti módszertanokat és több menedzseri készség elsajátítása is része a képzésnek.

Mit fogsz tanulni?

A képzés során megszerezheted az alapvető menedzsment ismereteket, megtanulhatod a pénzügyi és számviteli folyamatokat, megismerheted az előbbieket támogató módszertanokat, informatikai rendszereket és szoftvereket. Speciális, a választott szűkebb szakterületedhez tartozó kurzusokat akár angol nyelven is elvégezheted.

Néhány példa azok közül a témakörök közül, amelyekre biztosan számíthatsz: számvitel, vállalati pénzügyek, államháztartás és adózás, vállalat- és projektértékelés, gazdaságstatisztika, makrogazdasági pénzügyek, vezetői számvitel, pénzügyi információs rendszerek, nemzetközi pénzügyek, befektetés és finanszírozás, elemzés és kontrolling.

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A szak elvégzésével a hazai és a nemzetközi gazdasági élet pénzügyi, számviteli és kontrolling területein felmerülő feladatokat tudod majd végrehajtani.

Milyen területek közül választhatsz?

A BME pénzügy és számvitel alapszak erőssége, hogy a műegyetemi környezetet kihasználva pénzügyi-számviteli informatika, valamint nemzetközi pénzügyek és számvitel ismeretekre is szert tehetsz.

A szak specializációi:
- FinTech (Financial Technology)
- Vállalati pénzügyek

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére. Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek