Skip to main content
képzések szakkereső Pénzügy MSc angol nyelven

Pénzügy MSc angol nyelven

befektetések
tőkepiac
kockázatkezelés
pénzügyi matematika
vállalati pénzügyek
vállalatértékelés
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
angol
Képzési idő
4 félév
Képzés indulása
Szeptember
Február
Ponthatár (legutóbbi)
MNA 78
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltséges
Önköltség összege
400 000 Ft/félév

Naprakész gazdasági tudást magasfokú szakmai idegen-nyelvismerettel párosíthatsz.


Miért ezt a szakot válaszd?

Neked ajánljuk ezt a mesterszakot, ha érdekelnek a gazdasági tudományok, a közgazdaságtan, a pénzügy, a befektetések és a kockázatelemzés területe, magas szintű szakmai tudásra szeretnél szert tenni ezen a téren, ezt pedig szívesen párosítod egy komoly, széleskörű szakmai angol nyelvismerettel.

Miről szól a képzés?

A mesterképzés célja olyan pénzügyi gazdasági szakemberek képzése, akik a nemzetközi összehasonlításban is versenyképes pénzügyi - azon belül elsősorban befektetéselemzési és kockázatkezelési - ismeretekkel rendelkeznek.
A képzés elvégzésével hazai és nemzetközi pénzügyi vállalatoknál szakértői munkakör elvégzésére készítünk fel.

Mit fogsz tanulni?

A mesterképzés során az alábbi területeket, témákat biztosan érinteni fogjátok: befektetések, tőkepiac, kockázatkezelés, pénzügyi matematika, vállalati pénzügyek, vállalatértékelés.

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A mesterképzés elvégzésével képes leszel önálló és komplex szemléletű gondolkodásra, a gazdaság pénzügyi folyamatainak irányítására és elemzésére makro és mikro szinten egyaránt. Magas szintű szakmai standardokat nyújtunk a befektetéselemzés, a portfóliókezelés, a vállalati és banki treasury és kockázatkezelés területén.
Ezen célok érdekében már a mesterképzésünk struktúrájának és tantervének kialakításakor arra törekedtünk, hogy lefedjük a nemzetközi Chartered Financial Analyst (CFA) és a Financial Risk Manager (FRM) szakmai követelményeit. Ennek következtében a diploma megszerzésével egyidejűleg részben felkészült leszel a CFA / FRM vizsgák sikeres teljesítésére is.
Programunkat a Global Association of Risk Professionals (GARP) - FRM képesítés nyújtója - akkreditálta elsőként Magyarországon. Így a BME a GARP hivatalos akkreditált partnerévé vált.

Milyen területek közül választhatsz?

A mesterképzés során az alábbi specializációk közül választhatsz:
- Specialisation in risk management
- Specialisation in financial analysis

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.
Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek