Skip to main content
képzések szakkereső Szervezeti és üzleti coach

Szervezeti és üzleti coach

coaching
munkatárs
vezető
szervezet
Képzés munkarendje
levelező
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
3 félév
Képzés indulása
Szeptember
Ponthatár (legutóbbi)
nincs
Finanszírozási forma
Önköltséges
Önköltség összege
350 000 Ft/félév

Coachként segítheted klienseidet az önazonosságuk felfedezésében, elfogadásában, abban, hogy harmóniába kerüljenek önmagukkal.


Miért ezt a szakot válaszd?

Érdemes ezt a szakirányú továbbképzést választanod, ha érdekel a pszichológia, az önismeret, a szervezetfejlesztés, az egyéni karrierutak és a személyiségból fakadó elekadások, és ezekben a kérdésekben tanácsadóként szívesen segítenél másoknak.

Mi kell a sikeres felvételihez?

A szakirányú továbbképzéshez szükséges feltételek:
A/MSc (vagy hagyományos egyetemi) oklevél és szakképzettség, és szervezetben szerzett legalább 2 év munkahelyi tapasztalat (előnyben a gazdasági és a műszaki végzettség, illetve a releváns – elsősorban szervezeti közegben vagy coaching praxisban szerzett – tapasztalat).

Miről szól a képzés?

A szakirányú továbbképzésen a célunk olyan szakembereket kibocsájtása, akik tudásuk, ismereteik, elkötelezettségük és empátiájuk révén segítik klienseiket az egyéni, szervezeti és üzleti célok elérését segítő és akadályozó személyes és környezeti tényezők feltárásában. A szakirányú továbbképzés egyszerre nyújt rendszerező ismereteket és gyakorlati tapasztalatot, fókuszában a teljes szervezetet segíteni tudó coach-ok kompetenciáinak kiépítése áll.
Szervezeti és üzleti coach-ként meglesz a tudásod ahhoz, hogy támogasd a szervezetek vezetőinek és munkatársainak teljesítményét, karrierjét, szakmai és személyes fejlődését, segítsd őket egyéni és szervezeti céljaik elérésében egyéni, csoportos és team coaching formában.
Támogathatod klienseidet abban, hogy közösen feltárjátok a céljaik elérését segítő, vagy éppen akadályozó személyes és környezeti tényezőket.
Az önismeret és az egyéni hatékonyság fejlesztésére alapozva segítheted őket a hatékonyabb munkavégzés és egyéni sikerek elérésében, a probléma- és konfliktuskezelésben, valamint a jobb együttműködés érdekében.
Segítheted klienseidet a céljaik pontos meghatározásában, az ehhez nélkülözhetetlen stratégia kidolgozásában, és abban is, hogy megtalálják a szükséges belső és környezetük külső erőforrásait.
A szakirányú továbbképzés vezetők, menedzserek, hivatásos coach-ok, valamint HR területen szolgáltatást nyújtó szakemberek részére biztosít megalapozott hátteret és módszertani kompetenciát a munka világában (a közszférában és a versenyszférában egyaránt).

Mit fogsz tanulni?

A szakirányú továbbképzésen az alábbi területeket, témákat biztosan érinteni fogjátok:
- Szervezetek működésével összefüggő ismeretek
- Csoportok működésével összefüggő ismeretek
- Menedzsment ismeretek, vezetési modellek
- A coaching folyamatával, módszereivel, eszközeivel kapcsolatos ismeretek
- A coaching irányzataival kapcsolatos ismeretek
- A coach szerepekkel kapcsolatos ismeretek
- A coach marketingjének ismerete

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A szakmai továbbképzés elvégzésével integrált, evidencia és gyakorlat alapú szakemberekké válhatsz a coaching komplex összefüggéseinek, dinamikájának megértésében, a megfelelő eszköztár ismeretében és a helyzethez illő megválasztásában.
Meglesz a tudásod a coaching munkakapcsolat kialakításához, a hatékony kommunikációhoz, a megvalósítási és a tanulási folyamat menedzseléséhez.
Birtokában leszel a változások kezeléséhez és a sikeres coaching praxis kiépítéséhez és működtetéséhez szükséges kompetenciákkal.

Milyen területek közül választhatsz?

A szakirányú továbbképzésen nincs külön specializáció.

Miből finanszírozd?

A képzésen önköltséges formában vehetsz részt.

Ösztöndíj lehetőségek