Skip to main content
képzések szakkereső Szervezeti és üzleti coach szakpszichológus

Szervezeti és üzleti coach szakpszichológus

coaching
coaching szakpszichológus
egyéni coaching
team coaching
szervezeti coaching
coach képzés
szakpszichológus képzés
Képzés munkarendje
levelező
Oktatás nyelve
magyar
Képzés indulása
Február
Ponthatár (legutóbbi)
nincs
Finanszírozási forma
Önköltséges
Önköltség összege
350 000 Ft/félév

Coachként segítheted klienseidet az önazonosságuk felfedezésében, elfogadásában, abban, hogy harmóniába kerüljenek önmagukkal.


Miért ezt a szakot válaszd?

Érdemes ezt a szakirányú továbbképzést választanod, ha az általános pszichológián túl mélyebben érdekel az önismeret, a szervezetfejlesztés, az egyéni karrierutak és a személyiségból fakadó elekadások, és ezekben a kérdésekben tanácsadóként, szakpszichológusként szívesen segítenél másoknak.

Mi kell a sikeres felvételihez?

A szakirányú továbbképzéshez szükséges feltételek:
pszichológia MA (vagy hagyományos egyetemi pszichológia) oklevél és szervezetben szerzett legalább 2 év munkahelyi tapasztalat (előnyt jelent a szervezeti közegben vagy coaching praxisban szerzett tapasztalat).

Miről szól a képzés?

Szervezeti és üzleti coaching szakpszichológusként meglesz a tudásod ahhoz, hogy támogasd a szervezetek vezetőinek és munkatársainak teljesítményét, karrierjét, szakmai és személyes fejlődését, segítsd őket egyéni és szervezeti céljaik elérésében egyéni, csoportos és team coaching formában.
Támogathatod klienseidet abban, hogy közösen feltárjátok a céljaik elérését segítő, vagy éppen akadályozó személyes és környezeti tényezőket.
Az önismeret és az egyéni hatékonyság fejlesztésére alapozva segítheted őket a hatékonyabb munkavégzés és egyéni sikerek elérésében, a probléma- és konfliktuskezelésben, a jobb együttműködés, valamint a munkahelyi diszfunkciók kezelése érdekében.
Segítheted klienseidet a céljaik pontos meghatározásában, az ehhez szükséges stratégia kidolgozásában, és abban is, hogy megtalálják ehhez a szükséges belső és környezetük külső erőforrásait.
A szakirányú továbbképzés MA (vagy hagyományos egyetemi) pszichológus végzettséggel rendelkező szakemberek számára biztosít megalapozott hátteret és módszerbeli kompetenciát a munka világában (a közszférában és a versenyszférában egyaránt).
A szakirányú továbbképzés egyszerre nyújt rendszerező ismereteket és gyakorlati tapasztalatot, fókuszában a teljes szervezetet segíteni tudó coach-ok kompetenciáinak kiépítése áll.

Mit fogsz tanulni?

A szakirányú továbbképzésen az alábbi területeket, témákat biztosan érinteni fogjátok:
- Coaching fogalmi ismeretek
- Coaching pszichológiai ismeretek
- Szervezeti működési ismeretek
- Csoportok működésével összefüggő ismeretek
- Menedzsment ismeretek, vezetési modellek
- A hatékony teamek jellemzői
- A coaching és a coaching pszichológia folyamatával, módszereivel, eszközeivel kapcsolatos ismeretek
- A coaching és a coaching pszichológia irányzataival kapcsolatos ismeretek
- A coach szerepekkel kapcsolatos ismeretek
- A coach/coaching praxis marketingjének ismerete
- Felmérő eljárások, diagnosztikai eszközök alkalmazása a coachingban

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A szakirányú továbbképzés elvégzésével integrált, evidencia és gyakorlat alapú szakemberré válsz a coaching komplex összefüggéseinek, dinamikájának megértésében, a coachinghoz, a coaching pszichológiához kapcsolódó ismeretek és kompetenciák terén. Képessé válsz majd a coachingot megalapozó diagnosztika levetésére, szakmai javaslattételre, az egyéni és csoportos coaching és fejlesztési folyamatok kidolgozására és levezetésére, valamint a coaching praxis kiépítésére, marketingjére.

Milyen területek közül választhatsz?

A szakirányú továbbképzésen nincs külön specializáció.

Miből finanszírozd?

A képzésen önköltséges formában vehetsz részt.

Ösztöndíj lehetőségek