Skip to main content
képzések szakkereső Vezetés és szervezés Msc

Vezetés és szervezés Msc

termelési folyamatok
szolgáltatási folyamatok
államigazgatási rendszerek
üzleti adatelemzés
fenntartható fejlődés
szervezeti kultúra
projekt orientált szemlélet
digitális transzformáció
nemzetköziség,
interdiszciplinaritás
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
4 félév
Képzés indulása
Szeptember
Ponthatár (legutóbbi)
MNA 70/MNK 86
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltséges
Önköltség összege
400 000 Ft/félév

Ismerd meg jobban a szervezetet, ahol dolgozol, a környezetet, ami egyetem után a munkahelyeden vár rád.


Miért ezt a szakot válaszd?

Érdemes ezt a mesterszakot választanod, ha mélyebb ismereteket szeretnél szerezni a vállalatok és szervezetek gazdasági, humán és viselkedéstudományi oldaláról, felépítéséről.

Mi kell a sikeres felvételihez?

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak.
Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, az emberi erőforrások, az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaságelemzés, az üzleti szakoktató, a közszolgálati alapképzési szak.
Továbbá meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

A mesterképzésbe való belépéshez szükséges minimális kreditek száma 60 kredit az alábbi területekről:
- módszertani ismeretek területéről 15 kredit;
- közgazdasági ismeretek területéről 10 kredit;
- üzleti ismeretek területéről 15 kredit;
- társadalomtudományi ismeretek területéről 10 kredit;
- szakmai ismeretek területéről 10 kredit.

A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a hallgató a korábbi tanulmányai alapján a felsorolt területeken legalább 30 kredittel rendelkezzen. A mesterképzésben a hiányzó krediteket a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint, két aktív félév alatt kell megszerezni.

Miről szól a képzés?

A mesterszakon olyan szakembereket képzünk, akik képesek a gazdasági, a társadalmi és a fentarthatósági szempontokat a műszaki technológiai kérdésekkel együtt mérlegelve komplex problémákat vizsgálni. Felkészítünk arra, hogy a technológiai fejlődés következtében átalakuló termelési, szolgáltatási és államigazgatási problémákra megoldást tudj találni, mindezt a digitális transzformáció során megjelenő új eszközökkel megtámogatva.

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A mesterszak elvégzése után meglesz a tudásod, hogy egy téma kapcsán a gazdasági, a társadalmi és a műszaki-technológiai szempontokat együttesen értékeld, otthonosan mozogsz a digitális környezetben, mérlegelni tudod majd a komplex fentarthatósági szempontokat, tájékozódsz a nemzetközi és hazai szakirodalomban, képes leszel a projekteredmények prezentációjára, az adatokkal alátámasztott döntéselőkészítésre. Felruházunk kvantitatív elemzőképességgel és komplex környezetükben értelmezni tudod majd a minőségi szempontokat is.

Milyen területek közül választhatsz?

A mesterképzés tanterve egyetlen specializációra épül:
- termelés- és szolgáltatásmenedzsment

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.
Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek