Skip to main content
képzések szakkereső Nemzetközi gazdálkodás BSc

Nemzetközi gazdálkodás BSc

Nemzetközi
Gazdálkodás
Szaknyelv
Üzleti ismeretek
Képzési szint
Alapképzés
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
8 félév
Képzés indulása
Szeptember
Ponthatár (legutóbbi)
ANA 400/ANK 359
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltséges
Önköltség összege
300000 Ft/félév
Továbbtanulás lehetősége
MSc

E nemzetközi üzleti orientációjú közgazdászképzés részben az általános üzleti képzési területeket öleli fel, így főként a vállalkozások pénzügyi és menedzsment kérdéseivel foglalkozik. Másrészt külön is hangsúlyos a szakon a nemzetközi ismeretek oktatása, így a nemzetközi gazdaságpolitikai, kulturális és üzleti ismeretek átadása, nemzetközi gazdasági szervezetek működésének megismerése, a globalizáció folyamatainak, mozgatórugóinak tanulmányozása. Külön hangsúlyt fektetünk idegen nyelvek üzleti környezetű alkalmazásának magas szintre fejlesztésére, eztspeciálisidegen nyelvi kurzusokkal ésszaktárgyaink egyrészének angol nyelven való hallgatásának lehetőségével. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nemzetközi gazdálkodás alapszakjának egyedi jellegét egyrészt a BME sajátos technológiai környezete adja. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az BME GTK-n végzettek otthonosan mozogjanak majd a számos területről érkező munkatársakat felvonultató szervezetekben is.


Miért ezt a szakot válaszd?

A szak valójában egy nemzetközi üzleti orientációjú közgazdászképzés, ahol vállalkozások pénzügyi és menedzsment témájú kérdéseit ismerheted meg. Ha ezt a képzést választod, magas színvonalú gazdasági tudást kapsz és mellette magas szinten fogsz beszélni üzleti idegen szaknyelvet is. Kiváló párosítás, ami biztosan kelendő lesz a munkaerőpiacon!

"A gazdaság mellett a nemzetközi részre is nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a képzésben. Aki itt végez, biztosan beszéli a választott idegen nyelveket, ami később nagyon fontos szempont lesz a munka világában."

- Horváth Enikő

"Újdonság. Teljesen más világa van, mint amit a korábbi képzéseimen tapasztaltam. Sokat tanultam és szélesítettem a látószögem."

- Kasnyik Bence

Mi kell a sikeres felvételihez?

A sikeres felvételihez az alábbi tárgyak közül két tetszőlegesen választottból kell érettségizned: gazdasági ismeretek, egy idegen nyelv, informatika, matematika, történelem, földrajz.

Miről szól a képzés?

A képzés célja, hogy olyan, nemzetközi környezetben is helytálló gazdasági szakember lehess, aki képes nemzetközi vállalkozói tevékenység végzésére, irányítására és szervezésére. Ismeri, akár vitába száll és végül felelős döntést is képes hozni egy-egy gazdasági dilemma kapcsán. Diplomásként már gyakorlattal is rendelkezik: a végzés előtt általános és nemzetközi környezetben végzett szakmai gyakorlatot kell teljesíteni.

Mit fogsz tanulni?

A nemzetközi gazdálkodás alapszakon nemzetközi gazdaságpolitikai, kulturális és üzleti ismeretekről, nemzetközi gazdasági szervezetek működéséről, a globalizáció folyamatairól és mozgatórugóiról fogsz tanulni. Néhány példa azokból a témakörökből, kurzusokból, amelyre számíthatsz: nemzetközi pénzügyek, nemzetközi gazdaságtan, nemzetközi marketing, külgazdasági politika, nemzetközi politikaelmélet, vállalatgazdaságtan, gazdaságstatisztika, piaci szerkezetek, regionális gazdaságtan, változásmenedzsment, projektmenedzsment vagy üzleti jog.

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

Ha ezt a szakot választod, akkor képes leszel a nemzetközi áruforgalom, nemzetközi szolgáltatások és pénzügyi mozgások, folyamatok elemzésére; átlátod majd nemcsak a hazai, hanem a regionális gazdasági kérdéseket, ezeket párhuzamba is tudod állítani, képes leszel arra, hogy önállóan levezess egy nemzetközi (gazdasági) tárgyalást, a gyakorlatban is alkalmazni tudod majd a menedzsment ismereteket és a meggyőzési technikákat.

Milyen területek közül választhatsz?

Ezen a szakon nincsenek külön szakterületi specializációk.

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.
Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek