Skip to main content
képzések szakkereső Jármű-üzemmérnök BProf

Jármű-üzemmérnök BProf

Járműipar
Gyakorlati szemlélet
Karosszéria
Hajtás
Elektronika
Funkciófejlesztés
Funkciófejlesztés
Innováció
Fejlesztés
Fenntarthatóság
Hatékonyság
Képzési szint
Alapképzés
Képzés munkarendje
nappali
Oktatás nyelve
magyar
Képzési idő
6 félév
Képzés indulása
Szeptember
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas
Önköltség összege
325000 Ft/félév
Továbbtanulás lehetősége
MSc
PhD

Ha szeretnél olyan dolgokat tervezni, amikkel az emberek közlekednek, akkor a BME jármű-üzemmérnök szakja neked való! Itt megtanulhatsz mindent a gépjárművekről és a közlekedés más formáiról is, és olyan dolgokat fejleszthetsz ki, mint például az autók karosszériája, hajtása, elektronikája vagy gyártástechnológiája. Az oktatás gyakorlati szemléletű, ami azt jelenti, hogy a tanulás során rengeteg lehetőséged lesz a gyakorlati tapasztalatszerzésre is. Ha végzett hallgatóként szeretnél dolgozni az autógyáraknál, vagy más közlekedési vállalatoknál, akkor a BME jármű-üzemmérnök szakja a tökéletes választás! De ha továbbtanulnál, akkor is jó helyen vagy, mert a mesterképzés lehetősége is adott.


Miért ezt a szakot válaszd?

Ha a gyakorlatban is gyorsan kamatoztatható tudásra vágysz, és mindened a négykerék vagy érdekel a járműgyártás, akkor neked találták ki a BME jármű-üzemmérnök szakját. Azoknak ajánljuk ezt a képzést, akik a felvételi után szeretnének minél előbb elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Jármű-üzemmérnökként rövid idő alatt tehetsz szert a közlekedéssel vagy gépjárművekkel, azok gyártástechnológiájával, hajtásával vagy karosszériájával kapcsolatos ismeretekre, amelyeket autógyáraknál vagy közlekedési vállalatoknál kamatoztathatsz munkavállalóként.

Ha menet közben meggondolod magad, és mégis tovább tanulnál az egyetemen, erre is van lehetőséged a mesterképzésen.

Mi kell a sikeres felvételihez?

Ha jármű-üzemmérnök alapképzési szakra jelentkezel, legalább egy tantárgyból emelt szinten kell érettségizned az alábbiak közül: matematika, fizika, kémia, informatika, biológia vagy egy szakmai érettségitárgy.

Miről szól a képzés?

A jármű-üzemmérnök alapképzési szakon széleskörű tudásra tehetsz szert a járműiparról, főként annak gyakorlati oldaláról. A fő hangsúly a gyakorlati ismereteken van, hiszen arra készítünk fel, hogy biztos tudással a zsebedben minél előbb kiléphess a munkaerőpiacra.
Olyan tudással és gyakorlati tapasztalattal vértezünk fel, amelyek birtokában sikeresen pályázhatsz a járműipar legjelentősebb szereplőinél, és elhelyezkedhetsz karosszéria-, hajtás-, elektronikai- vagy funkciófejlesztési, illetve gyártástechnológiai mérnöki területeken.

Mit fogsz tanulni?

Jármű-üzemmérnök alapképzésünkön a gyakorlatra, a munkaerőpiacon rövid idő alatt kamatoztatható ismeretekre helyezzük a fő hangsúlyt. Olyan kurzusaid lesznek, amelyekkel azt segítjük, hogy minél előbb kapj egy biztos tudást ahhoz, hogy jármű-üzemmérnökként dolgozhass. A képzés során végig szoros kapcsolatban maradunk az ipari partnerekkel, hogy mindig a legnaprakészebb tudást, a leghasznosabb ismereteket nyújtsuk neked hallgatóként. Vagyis azt, amire a munkaerőpiacon szükség és igény van.

Ugyanakkor nyitva hagyjuk a lehetőséget arra is, ha esetleg úgy döntenél, hogy az alapszak után mégis továbbtanulsz mesterszakon.

Az alábbi témákkal biztosan találkozol majd a képzés során: matematika, mechanika, hőtan, minőségügy, munkavédelem, üzemszervezés, járműgéptan, programozás, műszaki ábrázolás, irányítástechnika, méréstechnika, érzékelők és beavatkozók, szoftvertesztelés, gépjármű elektronika

Milyen szakmai kompetenciákkal fogsz gazdagodni?

A jármű-üzemmérnök alapszak elvégzése után a járműipar különböző területein helyezkedhetsz el például tesztmérnöki, üzemeltetési, gyártási, karbantartási és fejlesztési mérnöki pozíciókban, akár karosszéria-, hajtás-, elektronikai- vagy funkciófejlesztési, illetve gyártástechnológiai mérnöki témákban.

Milyen területek közül választhatsz?

Nincsen specializáció

Miből finanszírozd?

A képzésen államilag finanszírozott vagy önköltséges formában is részt vehetsz, utóbbi kifizetéséhez az egyetem ösztöndíjait igénybe veheted. Lehetőség van az önköltség csökkentésére, szociális támogatásra és rengeteg teljesítményalapú ösztöndíjas juttatás megszerzésére.
Nézz szét az egyetem kínálta ösztöndíjlehetőségek között!

Ösztöndíj lehetőségek